Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Έχουν χαθεί τα μέτρα και τα σταθμά…προ πολλού


Αυτές τις μέρες πρέπει να έχει γίνει ρεκόρ αυτόφωρων συλλήψεων στο νησί της Ζακύνθου, για παραβάσεις απλές όπως π.χ : μη κατοχή κράνους αλλά και πολλές άλλες απλές παραβάσεις. Φαίνεται το μέτρο των προστίμων δεν απέδωσε και περάσαμε σε πιο σκληρά μέτρα. Κατευθείαν αυτόφωρο . Πονάει πόδι κόψει πόδι…Δεν λέω βεβαίως και η αστυνομία πρέπει να κάνει την δουλειά της…αλλά να την κάνει σωστά. Όχι από το ένα άκρο στο άλλο…Αναρωτιέμαι εάν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι στο αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου ώστε να <<φιλοξενούν>> τα τόσα αυτόφωρα.

Σας λέω έχουν χαθεί τα μέτρα και τα σταθμά.. Αναρωτιέμαι τι δουλειά έχει η Ο.Π.Κ.Ε να μπαίνει στα μαγαζιά με ομάδα 6 ατόμων απλά και μόνο για τυπικό έλεγχο μιας άδειας αλλά άκουσον άκουσον να έρχεται και ως εκ μέρους της περίφημης Α.Ε.Π.Ι.. Η λειτουργία και η σημασία της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε είναι η παρακάτω :

Οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) είναι μια ειδική υπηρεσία της ελληνικής αστυνομίας που κύριο αντικείμενο έχει την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας μέσω των ελέγχων οχημάτων σε περιοχές και ώρες που παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, καθώς και μέσω της επέμβασής τους σε ορισμένα ακραία περιστατικά, βραδινές περιπολίες κλπ. Το προσωπικό της ΟΠΚΕ λαμβάνει ειδικό επίδομα, όπως το προσωπικό των ΜΑΤ και της ΕΚΑΜ. Οι υπηρετούντες στην ΟΠΚΕ λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση και φέρουν ειδικό εξοπλισμό. Οι μονάδες χρησιμοποιούνται και σαν δυνάμεις καταστολής σε γήπεδα, πορείες κλπ. Το προσωπικό των ΟΠΚΕ έχει κατηγορηθεί για βίαιη συμπεριφορά σε συγκεκριμένες επεμβάσεις του. Άντρες των ΟΠΚΕ που φορούσαν κουκούλες συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό μπροστά στις κάμερες του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου στις 17 Νοεμβρίου 2006. Αυτή είναι η Ο.Π.Κ.Ε.

Καταστολή εγκλημάτων λοιπόν…και όχι βόλτες στα μαγαζιά απλά για να φανούμε νταήδες…Φτάνει η κοροϊδία

*Την άλλη φορά που θα βγείτε για φαγητό η ποτό πάρτε μαζί σας διαβατήριο και ταυτότητα…που ξέρετε μπορεί να γίνει κανένας σωματικός έλεγχος.

*Θα ήταν πολύ καλύτερα λοιπόν η ΟΠΚΕ να βρίσκεται στους δρόμους και όχι στα μαγαζιά για ελέγχους. Θα είχαμε αποφύγει ληστείες στο κέντρο της πόλης 500 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα.Τι λετε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: