Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Νοιώθω ντροπή…

Νοιώθω ντροπή που ανήκω σε αυτή τη γενιά των Νεοέλληνων. Δεν φοβάμαι αλλά και ούτε ντρέπομαι να το πω…Ντροπή γιατί ανήκω σε μια γενιά της καρέκλας, της καλοπέρασης, της έλλειψης σεβασμού στον συνάνθρωπο.
Ντρέπομαι γιατί ζω σε ένα κράτος που υποτίθεται γεννήθηκε η Δημοκρατία αλλά αυτό που βιώνω καθημερινά, είναι ο θάνατος της.

Νοιώθω ντροπή που σε αυτό το κράτος οι παππάδες κυβερνούν, οι μεγαλέμποροι και οι δουλέμποροι κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι τοκογλύφοι και οι άρχοντες του τόπου, γεμίζουν ανενόχλητοι τις τσέπες τους.

Νοιώθω ντροπή για τα ευθυνόφοβα δικαστήρια που υποτίθεται σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά παρόλα ταύτα κλείνουν κόσμο στα μπουντρούμια για γραφειοκρατικούς λόγους, αλλά αφήνουν ελέυθερους αυτούς που καθημερινά κατασπαράζουν αυτή την κοινωνία.

Νοιώθω ντροπή που στην υποτιθέμενη γενέτειρα της Δημοκρατίας, υπάρχουν ακόμη <<σκλάβοι>> εργαζόμενοι , <<σκλάβοι>> μετανάστες.

Νοιώθω ντροπή που βλέπω ανθρώπους να κρύβονται πίσω από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και να φορούν τον μανδύα της εξουσίας.

Νοιώθω ντροπή που όταν έφτασε στην Ζάκυνθο εκείνο το σαπιοκάραβο, με τις 738 ψυχές, που έψαχναν ένα καλύτερο αύριο, ο υπουργός ναυτιλίας έδωσε εντολή να φύγει το καράβι εκτός Ελληνικών υδάτων, και οι λαθρέμποροι αθωώθηκαν. Μα εδώ δεν γεννήθηκε η δημοκρατία και η ανθρωπιά? Η μήπως όλα αυτά είναι μύθοι, σαν τους μύθους του Αισώπου…

Νοιώθω για πάρα πολλά πράγματα ντροπή, μπορώ να γράφω για αρκετή ώρα ακόμη…

Έζησα λεπτό προς λεπτό την ιστορία της Μιλένα Ιβάνοβα που για το τρομερό αδίκημα της έλλειψης βιβλιαρίου υγείας, απελάθηκε, επισκεπτώμενη όμως 4 κρατητήρια της Ελλάδας. Έφτασε σε σημείο να παθαίνει κρίσεις πανικού γιατί οι αστυνομικοί έπαιζαν με τα νεύρα της και την κοροίδευαν, ζήταγε να απελαθεί γιατί δεν άντεχε άλλο στα κρατητήρια της ντροπής. Ένα κορίτσι, πολίτης της Ε.Ε, που ήρθε για ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα, έφτασε σε σημείο να καταριέται την ώρα που ήρθε στην Ελλάδα, έφτασε σε σημείο να μας σιχαθεί..Και μην βιαστείτε εσείς φασιστόμουτρα να εκφράσετε γνώμη γιατί οι πατεράδες σας ήταν και αυτοί κάποτε μετανάστες…

*Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι έγραφε σε μεγάλο τίτλο μια ακροδεξιά εφημερίδα. Ρατσιστης και φασίστας γίνεσαι δεν γενιέσσαι, λέω εγώ…

*Δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι...

*Ανήκω και εγώ σε αυτή την κοινωνία, οπότε έχω και εγώ ευθύνη...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα Μπίχλα που δε νιώθεις τίποτα για τους άλλους. Εκείνους που τρέξανε να συμπαρασταθούν όπως τότε με το σαπιοκάραβο. Εγώ νιώθω περήφανους για όλους αυτούς που είναι και η πλειοψηφία ...

Bixlas είπε...

Κύριε χωραΐτη...τονίζω στο τέλος : δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι.
Εννοώ όλους αυτούς τους άλλους