Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Tα Φρουτάκια ξανάρχονται...ΟΕΟ

Την άρση των απαγορεύσεων στη λειτουργία των τεχνικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών εξετάζει η κυβέρνηση. Αιτία η καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απαγόρευση που επέβαλε με το νόμο 3037/2002 στη διεξαγωγή των παιχνιδιών αυτών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Στις 26 Οκτωβρίου 2006, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα κρίνοντας ότι δεν μπορεί να επιβληθεί μια καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας προϊόντων ή αγαθών, στη συγκεκριμένη περίπτωση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, επειδή το κράτος-μέλος δεν μπορεί να πατάξει με άλλο τρόπο τα γνωστά «φρουτάκια». Την εποχή εκείνη στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, λειτουργούσαν περίπου 16.000 επιχειρήσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός μηχανημάτων ξεπερνούσε τις 160.000. (ρεπορτάζ από ελέυθερο τύπο http://www.e-tipos.com/newsitem?id=34825 )



*Το δικαστήριο λοιπόν που λειτουργούσε και σαν αποθηκευτικός χώρος συν τις άλλοις, θα επαναφέρει τα μηχανήματα στους χώρους του για αναδιανομή...Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τις παιχτικές ανάγκες του καθενός...ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εχουν να καταστραγουν κι'αλλες οικογενειες....